prof. dr. Willem van Rhenen

Dagvoorzitter 

Willem van Rhenen is hoogleraar Engagement & Productivity aan Nyenrode Business Universiteit. Tevens is hij Chief Health Officer en bedrijfsarts bij Arbo Unie. Willem is zijn werkzame leven begonnen als (ziekenhuis) arts in Lesotho en Nederland. Eenmaal in de bedrijfsgezondheidszorg heeft hij veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen werkomstandigheden en (on)welbevinden. Hij is toezichthouder bij de NSPOH, Ombudsman bij PostNL en lid van diverse taakgroepen op het gebied van werk en gezondheid (zoals de Kamer van Sociale Geneeskunde).

prof. dr. ir. Herbert Rijken

College 1: Financieel management voor Arbo

Herbert Rijken (1966) is hoogleraar Ondernemingsfinanciering aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij studeerde Technische Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft en bedrijfskunde aan de Universiteit Nyenrode. Hij is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven in het vakgebied experimentele vaste stof fysica. Zijn huidige onderwijsactiviteiten & onderzoeksprojecten richten zich voornamelijk op ondernemingswaardering, ondernemingsfinanciering en kredietwaardigheid van ondernemingen. Hij heeft ervaring met advieswerk betreffende ondernemingsstrategie, organisatie & besturing en ondernemingswaardering.

prof. dr. Jaap van Muijen

College 2: Leiderschap als complex samenspel binnen de organisatie

Jaap van Muijen is sinds 2001 hoogleraar in de psychologie, i.h.b. persoonlijke en leiderschapsontwikkeling aan de Nyenrode Business Universiteit. Sinds 2007 heeft hij zijn eigen adviesbureau Sense of Leadership en heeft zowel nationaal als internationaal leiderschapsprogramma’s ontworpen en uitgevoerd. In opdracht van de Persgroep Online (DPG) voert hij sinds 2013 het Nationale SalarisOnderzoek uit. In januari van dit jaar is hij met anderen een nieuw bedrijf gestart dat als doel heeft om meer vrouwen in leidinggevende functies te krijgen, vooral op het middenmanagement niveau.

prof. dr. Arnold Bakker

College 3:  Interventies om bevlogenheid te bevorderen: Wie neemt de leiding?

Arnold Bakker is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is daarnaast (distinguished) visiting professor aan de University of Johannesburg, North-West University, Potchefstroom (beide in Zuid-Afrika), en de University of Zagreb (Kroatië). Bakker publiceert regelmatig over bevlogenheid, burnout, job crafting, playful work design, en de Job Demands–Resources theorie.

Joris Kuppens

College 4: 5 Bepalende factoren van een succesvol verandertraject

Joris Kuppens heeft een achtergrond in Human Resources en Organisatiewetenschappen en richt zich bij TEN HAVE Changemanagement op verandertrajecten in diverse sectoren.  

Hij is een Certified Semco Style Consultant waarmee hij zich richt op de kracht van gezond verstand, het maximaliseren van vertrouwen en het minimaliseren van overmatige controle waardoor medewerkers zich niet gedragen als medewerker maar als compagnon in de organisatie. 

prof. dr. Jan Dul

College 5: De bijdrage van Arbo aan de vernieuwingskracht in de organisatie

Jan Dul is hoogleraar technology and Human Factors aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit.  

Met zijn onderzoek focust hij zich op interactie tussen mensen en de fysieke en sociale omgeving. Daarmee draagt hij bij aan het ontwerpen van succesvolle producten en diensten en de ontwikkeling van succesvolle werkomgevingen met hoge prestaties (creativiteit, innovatie, productiviteit, kwaliteit, gezondheid, veiligheid) om bedrijfsprestaties en menselijk welzijn te maximaliseren.  

drs. Mike Hoogveld

College 6: Future-proofing Arbo 

Mike Hoogveld is expert op het toekomstbestendig maken van organisaties. Als partner bij nlmtd adviseert en begeleidt hij hierin een grote diversiteit aan organisaties. Daarnaast verricht hij hierover wetenschappelijk onderzoek aan Nyenrode. Ook is hij veelgevraagd spreker en doceert hij aan universiteiten en business schools. Zijn boeken werden genomineerd voor Managementboek van het Jaar en de PIM literatuurprijs en stonden alle in de bestseller lijsten.